Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2019 Neroametà Campania Bianco, Mastroberardino
nr 93859012019 Neroametà Campania Bianco är ett helt nytt vin i Vinklubben från Kampaniens mest anrika producent; Mastroberardino. Ett friskt vitt vin – perfekt till fisk och skaldjur.
Pris 215 kr
Kropp
Sötma
Syra
Beskrivning
Producent
Mastroberardino
Ursprung
Bianco Campania IGT
Druvor
100% aglianico
Alkoholhalt
12.5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Frisk och fruktig doft med inslag av vita och blå blommor, vilda jordgubbar, aprikos, päron, äpplen, persika, citrus, och örter. Smaken är fräsch och härligt krispig med en slank kropp.
Passar till
Perfekt till ljus fisk och skaldjur, samt olika grönsakssoppor. Fungerar även bra till tonfisk och kyckling.
Lagringspotential
Från nu till 2025
Mer information
Serveras vid 10-12 grader.
Om produkten
Banbrytande familjeegendom med lång historia – Mastroberardino är troligen ett av Italiens äldsta vinhus och ligger i Kampanien. Den ursprungliga källaren uppfördes av Piero Mastro di Berardino i början av 1700-talet i Irpinia och har varit i familjen Mastroberardinos ägo sedan dess. Idag drivs företaget dock av en annan Piero som tillhör den 10:e generationen. Mastroberardino är en tung spelare i södra Italien och har rykte om sig att hålla mycket hög kvalitet och ett stort engagemang för att bevara de gamla antika druvsorterna som är så specifika för området. Mastroberardino var länge ensamma om att fokusera på kvalitetsviner i området. Vineriet ligger kvar på samma plats som den ursprungliga källaren men har fått renoveras till följd av en jordbävning på 1980-talet som förstörde stora delar av den ursprungliga källaren. I Kampanien uppnår Mastroberardino ett svalare klimat genom att odla på högre höjder; vingårdarna ligger på mellan 350 och 550 metet över havet.
2019 Neroametà Campania Bianco är gjort på 100% aglianico (röd druva) från den centrala delen av appellationen Taurasi (som tyvärr endast tillåter röda viner, därav IGT-klassificeringen på detta vin) och har pressats varsamt och direkt separerats från skalen. Vinet har sedan fermenterats på ståltank vid en temperatur på ungefär 18 grader och har sedan lagrats på sin jästfällning i 10 månader varefter den har buteljerats och lagrats ytterligare ett halvår på flaska.