Recept

Älgfärsbiffar

Få mycket smak på färsbiffarna med älgfärs och krämig ost. Servera med klassiska tillbehör – potatis, gräddsås och lingon förstås.

Gör såhär

  1. Blanda ägg, ströbröd, grädde och crème fraiche i en bunke. Rör ner färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 2-3 min på varje sida.
  2. Skala potatisen och skär i bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min i en kastrull. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt.
  3. Koka upp fond, vatten och grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt soja och majsstärkelse utrört i lite vatten, låt koka ytterligare ca 3 min.
  4. Servera älgfärsbiffarna med potatismos, gräddsås och lingon. Strö över persilja.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Älgfärsbiffar

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60 minuter

500 g älgfärs
1 ägg
½ dl ströbröd
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
150 g Castello® Blue blåmögelost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla® svenskt smör att steka i

Potatismos
1 kg potatis
2 dl Arla® mjölk
25 g Arla® svenskt smör
1 tsk salt
1 krm peppar

Gräddsås
½ msk viltfond
2 dl vatten
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
½ msk kinesisk soja
2 tsk majsstärkelse
1 dl rårörda lingon
½ dl hackad färsk persilja