Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Älgfärsbiffar
Få mycket smak på färsbiffarna med älgfärs och krämig ost. Servera med klassiska tillbehör – potatis, gräddsås och lingon förstås.
Gör såhär
- Blanda ägg, ströbröd, grädde och crème fraiche i en bunke. Rör ner färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 2-3 min på varje sida.
- Skala potatisen och skär i bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min i en kastrull. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt.
- Koka upp fond, vatten och grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt soja och majsstärkelse utrört i lite vatten, låt koka ytterligare ca 3 min.
- Servera älgfärsbiffarna med potatismos, gräddsås och lingon. Strö över persilja.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Älgfärsbiffar
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60 minuter
500 g älgfärs
1 ägg
½ dl ströbröd
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
150 g Castello® Blue blåmögelost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla® svenskt smör att steka i
Potatismos
1 kg potatis
2 dl Arla® mjölk
25 g Arla® svenskt smör
1 tsk salt
1 krm peppar
Gräddsås
½ msk viltfond
2 dl vatten
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
½ msk kinesisk soja
2 tsk majsstärkelse
1 dl rårörda lingon
½ dl hackad färsk persilja