Recept

Baconlindad kycklingfilé

Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.

Gör såhär

  1. Börja med kryddsmöret. Bryn smöret, låt kallna så att smöret stelnar. Tillsätt citronskal och peppar, rör ihop och spritsa smörtoppar. Kan förberedas och förvaras i frysen.
    Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg en kvist rosmarin på varje kycklingfilé, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i 2 skivor bacon.
  3. Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med tomaterna och salladslöken.
  4. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kryddsmöret och till exempel ugnspotatis.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

4 kycklingbröstfiléer
4 rosmarinkvistar
8 skivor bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Smör-& rapsolja
250 g cocktailtomater
1 knippe salladslök

Kryddsmör
100 gram smör
Rivet skal av 1 citron
½ tsk svartpeppar

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux298 kr

2016 Radici Taurasi, Mastroberardino

Kampanien359 kr
95poäng

2017 Barolo Serralunga d’Alba, Rivetto Dal 1902

Piemonte479 kr

2017 Château La Pervenche

Bordeaux169 kr