Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Bearnaisesås
Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med – här hittar du också tips på vin till bearnaisesåsen.
Gör såhär
- Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål.
- Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg.
- Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen.
- Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon. Klart!
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Bearnaisesås
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 15 minuter
150 g Arla® svenskt smör
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk riven eller finhackad gul lök (exempelvis schalottenlök)
2 krm salt
½ krm nymald vitpeppar
2 msk finhackad färsk persilja
1½ msk finhackad färsk dragon, eller 1.5 tsk torkad dragon