Recept

Biff Rydberg

Biff Rydberg är bland det godaste som svensk husmanskost har producerat. Med mör oxfilé, smörstekt potatis och bakad lök är det en given succé.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader celsius.
  2. Skala och dela lökarna. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra, hyvla över smör och lägg på timjan. Tillaga i mitten av ugnen 20–25 min.
  3. Vispa crème fraiche och blanda ner senap. Ställ kallt.
  4. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skär köttet i större tärningar. Stek potatisen i smör i en stekpanna. Lägg den i formen med lökarna och håll varm i ugnen.
  5. Salta, peppra och stek köttet 3–4 min på hög värme i smör i stekpannan. Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja.
  6. Servera Biff Rydberg med senapskräm och äggulor.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Biff Rydberg

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 50 minuter

500 gram oxfilé
750 gram potatis
4 matskedar Arla® svenskt smör

Smörbakade lökar
200 gram smålökar
Salt & peppar
50 gram Arla® svenskt smör
Färsk timjan

Senapskräm
1 dl Arla Köket® crème fraiche
2 matskedar dijonsenap

Till servering

Persilja
Äggulor (1 per person)