Recept

Biff Rydberg

Biff Rydberg är bland det godaste som svensk husmanskost har producerat. Med mör oxfilé, smörstekt potatis och bakad lök är det en given succé.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader celsius.
  2. Skala och dela lökarna. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra, hyvla över smör och lägg på timjan. Tillaga i mitten av ugnen 20–25 min.
  3. Vispa crème fraiche och blanda ner senap. Ställ kallt.
  4. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skär köttet i större tärningar. Stek potatisen i smör i en stekpanna. Lägg den i formen med lökarna och håll varm i ugnen.
  5. Salta, peppra och stek köttet 3–4 min på hög värme i smör i stekpannan. Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja.
  6. Servera Biff Rydberg med senapskräm och äggulor.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 gram oxfilé
750 gram potatis
4 matskedar smör

Smörbakade lökar
200 gram smålökar
Salt & peppar
50 gram smör
Färsk timjan

Senapskräm
1 dl crème fraiche
2 matskedar dijonsenap

Till servering

Persilja
Äggulor (1 per person)

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2017 Château La Pervenche

Bordeaux169 kr

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux298 kr
95poäng

2016 Radici Taurasi, Mastroberardino

Kampanien359 kr
95poäng

2017 Barolo Serralunga d’Alba, Rivetto Dal 1902

Piemonte479 kr