Recept

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.

Gör såhär

  1. Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  2. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim.
  3. Strimla fläsket. Skala och dela lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela svampen.
  4. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan.
  5. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min.
  6. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

600 g benfritt nötkött,högrev eller bog
Smör-& rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk torkad timjan
2 dl rödvin
2½ dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner

Rekommenderade viner

Kryddiga och sofistikerade röda viner

årgång slut