Recept

Bönbiffar i pitabröd

Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och cottage cheese.

Gör såhär

  1. Häll av och mixa bönorna med ägget. Blanda purén med purjolök, cottage cheese och persilja.
  2. Smaksätt med senap, kryddor, salt och socker. Tillsätt ströbrödet och låt svälla ca 10 min.
  3. Forma till 8 biffar. Stek dem på medelvärme i smör i en stekpanna.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen.
  5. Servera biffarna i pitabröd med strimlad sallad, strimlad rödlök, skivad tomat och dressing.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

400 gram kidneybönor (1 burk)
1 ägg
1 dl finhackad purjolök
150 gram cottage cheese (smaksatt: mexican salsa)
1/2 dl finhackad färsk persilja
2 tsk Dijonsenap
2 krm malen muskot
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 dl ströbröd
Smör
4 pitabröd

Dressing
2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, finrivet skal
Salt och peppar

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2017 Chapelle 1441 Pinot Noir, Domaine Trapet

Alsace329 kr

2019 Langhe Nebbiolo, Azelia

Piemonte195 kr

2019 Wild Soul Beaujolais Villages, Julien Sunier

Bourgogne199 kr

2018 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr