Recept

Bönbiffar i pitabröd

Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och cottage cheese.

Gör såhär

  1. Häll av och mixa bönorna med ägget. Blanda purén med purjolök, cottage cheese och persilja.
  2. Smaksätt med senap, kryddor, salt och socker. Tillsätt ströbrödet och låt svälla ca 10 min.
  3. Forma till 8 biffar. Stek dem på medelvärme i smör i en stekpanna.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen.
  5. Servera biffarna i pitabröd med strimlad sallad, strimlad rödlök, skivad tomat och dressing.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Bönbiffar i pitabröd

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 45 minuter

400 gram kidneybönor (1 burk)
1 ägg
1 dl finhackad purjolök
150 gram KESO® Cottage cheese
1/2 dl finhackad färsk persilja
2 tsk Dijonsenap
2 krm malen muskot
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 dl ströbröd
Arla® svenskt smör
4 pitabröd

Dressing
2 dl Arla® gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, finrivet skal
Salt och peppar

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2021 Galets Rouges, Château Mourgues du Grès

Rhône159 kr

2020 Beaujolais-Villages, Mommessin

Bourgogne199 kr

2020 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini

Toskana249 kr

2021 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz195 kr