Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Bookmaker toast
Bookmaker toast är en riktigt lyxig macka med stekt entrecôte, dijoncrème, rikligt med färskriven pepparrot och äggula.
Gör såhär
- Salta och peppra köttet. Låt stå i rumstemeratur.
- Rör ihop dijoncrèmen.
- Tvätta salladsbladen, skala och skiva löken, skala och finriv pepparroten.
- Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek köttskivorna på hög värme 2-3 min per sida. Låt köttet vila innan det skärs upp i skivor.
- Stek brödet i smör-&rapsolja tills det fått lite färg.
- Bred dijoncrème på bröden. Lägg på sallad, entrecôte, lök och pepparrot på varje skiva. Toppa med äggulorna.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Bookmaker toast
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 60 minuter
2 skivor entrecote à 200 g
Salt och svartpeppar
Arla Köket® Smör- & rapsolja till stekning
Dijoncrème:
1 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk dijonsenap
1tsk flytande honung
Salt och svartpeppar
Till servering:
4 blad romansallad
1 rödlök
50 gram färsk pepparrot
4 skivor surdegsbröd
4 äggulor