Recept

Bookmaker toast

Bookmaker toast är en riktigt lyxig macka med stekt entrecôte, dijoncrème, rikligt med färskriven pepparrot och äggula.

Gör såhär

  1. Salta och peppra köttet. Låt stå i rumstemeratur.
  2. Rör ihop dijoncrèmen.
  3. Tvätta salladsbladen, skala och skiva löken, skala och finriv pepparroten.
  4. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek köttskivorna på hög värme 2-3 min per sida. Låt köttet vila innan det skärs upp i skivor.
  5. Stek brödet i smör-&rapsolja tills det fått lite färg.
  6. Bred dijoncrème på bröden. Lägg på sallad, entrecôte, lök och pepparrot på varje skiva. Toppa med äggulorna.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Bookmaker toast

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 60 minuter

2 skivor entrecote à 200 g
Salt och svartpeppar

Arla Köket® Smör- & rapsolja till stekning

Dijoncrème:
1 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk dijonsenap
1tsk flytande honung
Salt och svartpeppar

Till servering:
4 blad romansallad
1 rödlök
50 gram färsk pepparrot
4 skivor surdegsbröd
4 äggulor