Recept

Cheesecakekräm med äppelkompott

En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före. Toppa med smulat digestivekex för extra krisp.

Gör såhär

  1. Skala eventuellt äpplet, kärna ur det och skär i små tärningar.
  2. Lägg i en liten kastrull och tillsätt citronsaft, socker, vatten och kanelstång. Koka under lock ca 10 min. Låt kallna.
  3. Vispa färskost och kvarg luftigt.
  4. Smula kexen.
  5. Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Cheesecakekräm med äppelkompott

Ingredienser

6 portioner
tillagningstid: 20 minuter

2 röda äpplen
Saften från 1/2 citron
2 msk strösocker
2 msk vatten
1 kanelstång
150 gram färskost
250 gram Dreamy Dessert Kesella® dessertkvarg vanilj
4 Digestivekex