Recept

Cheesecakekräm med äppelkompott

En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före! Toppa med smulat digestivekex för lite krisp.

Gör såhär

  1. Skala eventuellt äpplet, kärna ur det och skär i små tärningar.
  2. Lägg i en liten kastrull och tillsätt citronsaft, socker, vatten och kanelstång. Koka under lock ca 10 min. Låt kallna.
  3. Vispa färskost och kvarg luftigt.
  4. Smula kexen.
  5. Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

6 portioner

2 röda äpplen
Saften från 1/2 citron
2 msk strösocker
2 msk vatten
1 kanelstång
150 gram färskost
250 gram kvarg, vanilj
4 Digestivekex

Söta och fruktiga vita viner

nyhet