Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör
Lagerbladen blir lätt rökta på grillen, vilket passar fint med potatisen. Örterna som mixats med lite olja ger smöret god smak och härlig färg.
Gör såhär
- Börja med smöret. Mixa vitlök, örter, senap, olja och salt. Blanda eller mixa ner smöret.
- Forma till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kyl ca 1 tim.
- Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
- Dela ev lagerbladen i två delar. Trä potatis varvat med lagerblad på fyra grillspett eller blötlagda träspett.
- Grilla spetten runtom 5-6 min. Servera med örtsmöret.
Receptkratör: Arla
Originalrecept: Grillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
20 små färskpotatisar
4 lagerblad
Örtsmör
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl hackade färska örter
2 tsk dijonsenap
2 msk pepprig olivolja
Salt
100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt