Recept

Enchiladas med kycklingröra

Enchiladas liksom tacos tillhör det mexikanska köket. Enchiladas är gratinerade rullar av tortillabröd, ofta fyllda med kött eller kyckling. Välj din favorit!

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 250°.
  2. Strimla kycklingen. Skala och skiva lök och vitlök. Skiva paprika.
  3. Salta och stek kycklingen i smör-&rapsolja. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek på hög värme 4–5 min.
  4. Rör ner crème fraiche och sambal oelek. Koka ihop 1–2 min.
  5. Fördela röran på bröden och rulla ihop.
  6. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven neråt. Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen 4–5 min, tills osten fått fin färg.
  7. Servera enchiladas med gräddfil, lök och koriander.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 personer

450 gran kycklingbröstfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 tsk salt
1 tsk
Smör-&rapsolja
2 dl crème fraîche
1 tsk sambal oelek
8 medelstora tortillabröd
150 gram riven ost

Till servering:
3 dl gräddfil
1 rödlök, skivad
Färsk koriander

Bäriga och juiciga röda viner

2018 Acusp Pinot Noir, Castell d’Encus

Katalonien439 kr

2018 Estate Pinot Noir, Paul Cluver

Elgin219 kr
årgång slut

2020 Fleurie, Mommessin

Bourgogne219 kr