Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Entrecôte med ramslökssmör och råstekt sparris
Entrecote är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och purjolök.
Gör såhär
- Hacka ramslöken fint och stek den mjuk i lite av smöret. Ta åt sidan och blanda ned resten av smöret, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skala och skär rödlöken i klyftor, skala och finhacka vitlöken.
- Stek löken i smör ca 5 min på medelvärme. Tillsätt sparrisen och stek ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
- Stek eller grilla entrecoten. Servera med sparris, ramslökssmör och ugnsstekt potatis. Garnera gärna med örter.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Entrecôte med ramslökssmör och råstekt sparris
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 35 minuter
4 skivor entrecôte
Ramslökssmör
100 g ramslök (kan bytas ut mot andra örter såsom dragon, timjan eller persilja)
100 g Arla® svenskt smör, rumsvarmt
rivet skal av ½ citron
½ tsk pressad citronsaft
salt och peppar
Råstekt sparris
500 g färsk sparris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk Arla® svenskt smör
salt och peppar
färska örter till garnering
Till servering
Ugnsstekt potatis