Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås
Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!
Gör såhär
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka oreganon.
- Fräs löken och 2 msk oregano på svag värme i smör-&rapsolja i en vid, rymlig kastrull ca 3 min.
- Tillsätt tomater, vatten, socker, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme ca 15 min.
- Blanda färsen väl med 1 dl ost, ägg och 1 tsk salt. Rulla till små bollar.
- Låt såsen få ett uppkok Lägg i frikadellerna och låt sjuda 3-4 min tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Vänd ner såsen med frikadeller i pastan.
- Strö över oregano och riven ost vid servering.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 45 minuter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 färsk oregano
2 mskArla Köket® Smör- & rapsolja
500 g passerade tomater
1 dl vatten
1 tsk rårörsocker
2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
400 g kalvfärs
150 g Kvibille® Riven ost Cheddar
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 ägg
300 gram fettuccine