Recept

Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!

Gör såhär

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka oreganon.
  2. Fräs löken och 2 msk oregano på svag värme i smör-&rapsolja i en vid, rymlig kastrull ca 3 min.
  3. Tillsätt tomater, vatten, socker, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme ca 15 min.
  4. Blanda färsen väl med 1 dl ost, ägg och 1 tsk salt. Rulla till små bollar.
  5. Låt såsen få ett uppkok Lägg i frikadellerna och låt sjuda 3-4 min tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då.
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  7. Vänd ner såsen med frikadeller i pastan.
  8. Strö över oregano och riven ost vid servering.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 45 minuter

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 färsk oregano
2 mskArla Köket® Smör- & rapsolja
500 g passerade tomater
1 dl vatten
1 tsk rårörsocker
2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
400 g kalvfärs
150 g Kvibille® Riven ost Cheddar
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 ägg
300 gram fettuccine