Recept

Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.

Gör såhär

  1. Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
  3. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
  5. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min.
  6. Strö över persilja och servera med grönsakerna.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 45 minuter

500 g fläskfilé
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk Arla® svenskt smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
2,5 dl Kelda® Matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
172 tärning köttbuljong
1 msk hackad färsk persilja

Ugnstekta grönsaker
400 gram potatis
600 gram blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk Arla® svenskt smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar