Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.
Gör såhär
- Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225°.
- Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
- Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
- Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
- Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min.
- Strö över persilja och servera med grönsakerna.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 45 minuter
500 g fläskfilé
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk Arla® svenskt smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
2,5 dl Kelda® Matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
172 tärning köttbuljong
1 msk hackad färsk persilja
Ugnstekta grönsaker
400 gram potatis
600 gram blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk Arla® svenskt smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar