Recept

Fylld lövbiff

Den tunna lövbiffen är perfekt att rulla ihop med en god fyllning. Här får köttet smak av bacon, smält cheddarost och lite sting från dijonsenap.

Gör såhär

  1. Strimla baconskivorna. Dela,och strimla tvätta purjolöken.
  2. Fräs bacon och purjolök i en stekpanna. Häll upp i en bunke och låt kallna.
  3. Blanda baconfräset med ost, senap och crème fraiche. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttet.
  4. Rulla ihop köttskivorna, salta och peppra. Stek köttet i smör, ca 3 min på varje sida. Häll i vinet och låt koka ihop ca 1 min.

Potatispuré

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Häll av och mosa ihop med syrad grädde och smör, salta.
  3. Servera köttet med sky, potatispuré och gärna ättiksgurka. Toppa eventuellt med hackad persilja

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fylld lövbiff

Ingredienser

4 personer

500 gram lövbiff
140 gram bacon
1,5 dl purjolök
2 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
2 msk Dijonsenap
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla® svenskt smör
1 dl rödvin

Potatispuré
750 gram mjölig potatis
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
50 gram Arla® svenskt smör
1 tsk salt