Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fylld lövbiff
Den tunna lövbiffen är perfekt att rulla ihop med en god fyllning. Här får köttet smak av bacon, smält cheddarost och lite sting från dijonsenap.
Gör såhär
- Strimla baconskivorna. Dela,och strimla tvätta purjolöken.
- Fräs bacon och purjolök i en stekpanna. Häll upp i en bunke och låt kallna.
- Blanda baconfräset med ost, senap och crème fraiche. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttet.
- Rulla ihop köttskivorna, salta och peppra. Stek köttet i smör, ca 3 min på varje sida. Häll i vinet och låt koka ihop ca 1 min.
Potatispuré
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Häll av och mosa ihop med syrad grädde och smör, salta.
- Servera köttet med sky, potatispuré och gärna ättiksgurka. Toppa eventuellt med hackad persilja
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fylld lövbiff
Ingredienser
4 personer
500 gram lövbiff
140 gram bacon
1,5 dl purjolök
2 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
2 msk Dijonsenap
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla® svenskt smör
1 dl rödvin
Potatispuré
750 gram mjölig potatis
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
50 gram Arla® svenskt smör
1 tsk salt