Recept

Fylld lövbiff

Den tunna lövbiffen är perfekt att rulla ihop med en god fyllning. Här får köttet smak av bacon, smält cheddarost och lite sting från dijonsenap.

Gör såhär

  1. Strimla baconskivorna. Dela,och strimla tvätta purjolöken.
  2. Fräs bacon och purjolök i en stekpanna. Häll upp i en bunke och låt kallna.
  3. Blanda baconfräset med ost, senap och crème fraiche. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttet.
  4. Rulla ihop köttskivorna, salta och peppra. Stek köttet i smör, ca 3 min på varje sida. Häll i vinet och låt koka ihop ca 1 min.

Potatispuré

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Häll av och mosa ihop med syrad grädde och smör, salta.
  3. Servera köttet med sky, potatispuré och gärna ättiksgurka. Toppa eventuellt med hackad persilja

Ingredienser

4 personer

500 gram lövbiff
140 gram bacon
1,5 dl purjolök
2 dl cheddar riven
2 msk Dijonsenap
2 dl crème fraîche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
1 dl rödvin

Potatispuré
750 gram mjölig potatis
2 dl syrad grädde 30%
50 gram smör
1 tsk salt

Rekommenderade viner

Eleganta och strama röda viner