Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Gräddkokt kål i ugn med korv
Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg kålen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
- Dela och snitta korvarna. Lägg dem i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
- Häll grädden över kålen och strö över dragon. Fortsätt tillaga i mitten av ugnen ytterligare 5-10 min.
- Servera med bröd och senap
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Gräddkokt kål i ugn med korv
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 40 minuter
800 gram spetskål
200 gram brysselkål
2 krm salt
2 krm svartpeppar
300 gram råkorvar
3 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 tsk torkad dragon
Grovt bröd
Grovkornig dijonsenap