Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter
Smakrik rätt som passar bra på buffébordet eller till grillat – kyckling, fisk eller kött. Skivor av aubergine grillas och toppas sedan med söta russin och örter.
Gör såhär
- Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor.
- Pensla dem på båda sidor med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
- Grilla 2-3 min på varje sida eller tills de har fått fin färg.
- Lägg ut de varma skivorna på ett fat och toppa med myntablad, russin, pinjenötter och smulad vitost.
- Strö över flingsalt och peppar.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter
Ingredienser
För 4 personer
1 aubergine
½ dl smör-&rapsolja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ kruka färsk mynta
½ dl ljusa russin
½ dl pinjenötter
200 g krämig vitost
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar