Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter
Gott som tillbehör eller hel rätt. Använd gärna så mycket som möjligt av broccolin, det sitter lika mycket smak i stjälken.
Gör såhär
- Dela broccolin i kvartar. Pensla med olivolja och lägg dem i en stekpanna av gjutjärn eller på en plåt.
- Ställ pannan på grillen och grilla på hög värme ca 10 min.
- Lägg på ostskivor och låt broccolin grilla klart på indirekt värme under lock, 5-7 min.
- Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal.
- Blanda samman soja, olivolja och sesamfrö.
- Ringla över dressingen och strö över nötterna vid servering.
Receptkratör: Arla
Originalrecept: Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
500 g broccoli
150 g Castello® Burger blue skivad blåmögelost
2 msk olivolja
50 g rostade hasselnötter
1/2 dl hackad färsk persilja
Skal från 1 citron
3 msk japansk soja
1 dl olivolja
2 msk sesamfrön