Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad entrecôte med medelhavssmör
Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.
Gör såhär
- Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
- Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt.
- Grilla köttet över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt.
- Skär köttet i skivor lite på snedden. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad entrecote med medelhavssmör
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 60+ minuter
2 skivor entrecôte, ca 600 g
8 kokta potatisar
4 tomater
2 hela vitlökar
1 fänkål
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
salt och peppar
Medelhavssmör
75 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1/2 pkt saffran
1 finriven vitllöksklyfta
1 msk hackad timjan
Flingsalt