Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad fläskkarré med mangosallad
Lättgrillad fläskkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.
Gör såhär
- Skala mangon och skär bort kärnan. Dela limen i halvor. Grilla mango och lime.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen. Tillsätt saften från den grillade limen. Smaksätt med salt och olja. Ställ kallt.
- Skär den grillade mangon i bitar. Skölj och dela salladen. Skär tomaterna i halvor.
- Dela och grilla salladslöken. Koka bönorna i saltat vatten ca 2 min. Lägg allt på ett fat.
- Blanda ingredienserna till rubben.
- Pensla köttet med smör-&rapsolja och grilla det ca 3 min på varje sida. Vänd köttet i rubben. Skär köttet i skivor och lägg dem på salladen.
- Toppa med pecannötter och myntadressingen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad fläskkarré med mangosallad
Ingredienser
För 4 peronser
tillagningstid: 60 minuter
4 skivor fläskkarré, ca 600 g
1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
Rub
rivet skal av 1 lime
1 krm svartpeppar
1 msk chiliflakes
1 msk flingsalt
Mangosallad
2 mango
2 lime
1 huvud romansallad
150 g cocktailtomater
250 g haricots verts
6 salladslökar
1 dl pecannötter
Myntadressing
2 dl Arla Köket® Matyoghurt
1 dl hackad färsk mynta
1 tsk flytande honung
½ tsk salt
1 msk olivolja