Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze
Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.
Gör såhär
- Fräs vitlöken i smör i en kastrull ca 3 min utan att den tar färg.
- Tillsätt fänkålsfröna och fräs ytterligare 1 min.
- Tillsätt övriga ingredienser och koka samman under omrörning ca 5 min tills glazen tjocknat.
- Smaka av med salt.
- Dela lökarna och grilla dem på snittytan 5-10 min.
- Pensla på glazen mot slutet av grillningen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze
Ingredienser
För 4 personer
tillagningstid: 20 minuter
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön
50 g Arla® svenskt smör
1 dl strösocker
4 msk pressad apelsinsaft
2 tsk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk chipotlepasta
½ tsk salt