Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad majs med limesmör
Söt majs får sällskap av ett sötsyrligt smör med chili. Iskall ost blir gott på den varma majsen.
Gör såhär
- Låt osten ligga i frys ca 2 tim.
- Blanda samman alla ingredienser till smöret.
- Forma till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kyl ca 1 tim.
- Grilla majskolvarna runtom ca 10 min.
- Lägg smöret på de varma majskolvarna, riv den frysta osten över och garnera ev med koriander.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad majs med limesmör
Ingredienser
För 6 portioner
Tillagningstid: 60+ minuter
6 st majskolvar
150 gram Apetina® vitost krämig hel bit
Limesmör
1 hackad röd chili
1 dl hackad färsk koriander, spara lite till garnering
rivet skal och saft av en lime
1 tsk flytande honung
100 g Arla® svenskt smör
½ tsk salt