Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter
Prova att grilla viltburgare! Den syrliga enbärskrämen lyfter viltsmaken på ett fantastiskt sätt.
Gör såhär
- Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare.
- Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt.
- Sätt ugnen på 175ᵒ.
- Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar i en ugnssäker form. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min.
- Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt.
- Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.
- Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
Burgare
500 g Viltfärs
100 g rökt sidfläsk
1/2 dl hackad färsk timjan
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 skivor Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
Enbärskräm
1 msk enbär
2 dl Arla Köket® smetana
1 tsk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
Rostade morötter
500g rostade morötter
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1/2 msk rosépeppar
1 fänkål
1 citron
1 krm salt
Isbergsallad
4 hamburgerbröd