Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillade lammracks med smörkokt lök
Grillade lammracks går snabbt att tillaga. Små lökar som kokas mjuka i smör och blandas med gröna bönor blir gott tillbehör till våra peppriga lammracks.
Gör såhär
- Koka bönorna i lättsaltat vatten 1 min. Kyl dem snabbt i isvatten.
- Smält smöret i en kastrull. Skala lökarna och lägg ner dem i kastrullen.
- Låt lökarna sjuda i smöret tills de är mjuka, ca 20 min. Vänd ner persiljan och bönorna i smöret.
- Gnid in lammracksen med salt och pepparmix.
- Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Servera lammracks med de smörkokta lökarna. Strö över citronskal.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillade lammracks med smörkokt lök
Ingredienser
För 4 personer
tillagningstid: 40 minuter
8 lammracks
½ tsk salt
1 tsk pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar
150 g grön böna
100 g Arla® svenskt smör
8 steklökar
8 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk persilja
rivet skal av ½ citron