Recept

Halloumi Stroganoff

Prova vardagsfavoriten stroganoff med ost istället! Får du rester över går de fint att frysa in eller att ha som lunchlåda dagen efter.

Gör såhär

  1. Skär osten i ca 1 cm tjocka strimlor.
  2. Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och champinjoner i skivor och fräs i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta.
  3. Skölj linserna och tillsätt tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap och syrad grädde. Låt koka på svag värme 2-3 min.
  4. Fräs osten i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min.
  5. Vänd ner osten i grytan och smaka av med salt.
  6. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  7. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Servera till stroganoffen.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

200 g halloumi
1 gul lök
1 röd paprika
250 g champinjoner
2 msk Smör-&rapsolja
1 burk röda linser, ca 400 g
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
2 dl syrad grädde
1 krm salt
3 dl ris
250 g sockerärter

Rekommenderade viner

Bäriga och juiciga röda viner