Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Helgrillad lammentrecôte med vitlökssparris

Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick crème fraiche.
Gör såhär
- Stick in rosmarinkvistar i köttet och gnid in hälften av smöret, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Grilla köttet runt om tills det är 54° för rött kött, 56° för rosa och 58° för genomgrillat kött.
- Låt vila i folie medan sparrisen tillagas.
- Bryt av nedersta delen på sparrisen.
- Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. Salta och peppra. Pressa över vitlök när ca 1 min återstår.
- Servera köttet i skivor med sparris och crème fraiche (eller mojo-rojo-sås).
Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser
För 4 personer
600 g lammentrecote
3- 4 kvistar färsk rosmarin
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
50 g smör
500 g grön sparris
1 stor vitlöksklyfta
2 dl crème fraîche smaksatt med paprika och chili (eller hemgjord mojo-rojosås)