Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm
Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.
Gör såhär
- Blanda samman ingredienserna till glazen.
- Pensla morötterna med smör-&rapsolja och grilla på indirekt värme, gärna under lock, ca 30 min, tills de är mjuka. Vänd flera gånger.
- Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen.
- Mosa osten med matyoghurten. Blanda med limeskal och och peppar. Strö mynta och flingsalt över morötterna och servera ostkrämen till.
Originalrecept: Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
8 späda morötter
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Glaze
2 msk honung
1 msk sesamolja
1 lime
1,5 msk riven färsk ingefära
1 msk hackad röd chili
Ostkräm
200 g Apetina® vitost krämig hel bit
3 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1 lime
1 dl hackad färsk mynta
salt och peppar