Recept

Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.

Gör såhär

  1. Blanda samman ingredienserna till glazen.
  2. Pensla morötterna med smör-&rapsolja och grilla på indirekt värme, gärna under lock, ca 30 min, tills de är mjuka. Vänd flera gånger.
  3. Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen.
  4. Mosa osten med matyoghurten. Blanda med limeskal och och peppar. Strö mynta och flingsalt över morötterna och servera ostkrämen till.

Originalrecept: Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 30 minuter

8 späda morötter
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja

Glaze
2 msk honung
1 msk sesamolja
1 lime
1,5 msk riven färsk ingefära
1 msk hackad röd chili

Ostkräm 
200 g Apetina® vitost krämig hel bit
3 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1 lime
1 dl hackad färsk mynta
salt och peppar