Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Högrevsgryta med syrad grädde och sambal
En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Syrad grädde balanserar och höjer upp de starka smakerna av sambal och de söta av löken. Grädden ger också en fin konsistens.
Gör såhär
- Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan.
- Salta och bryn köttet i resten av smöret.
- Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta.
- Häll över buljong och sambal, koka upp.
- Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim.
- Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Smaka ev av med mer salt.
- Blanda alla ingredienser till spetskålsalladen.
- Servera grytan med riset och salladen. Toppa gärna med persilja.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Högrevsgryta med syrad grädde och sambal
Ingredienser
För 4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
Ingredienser
600 g högrev
2 gula lökar
1 röd paprika
3 msk Arla® mjölk
1 tsk salt
3 dl kalvbuljong
1 msk sambal oelek
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
3 dl ris
½ dl hackad bladpersilja
Spetskålsallad
300 g strimlad spetskål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rapsolja
1 msk champagnevinäger
½ dl bladpersilja
Receptkreatör: Arla