Recept

Italienska biffar i medelhavssås

Cara mia! Leta fram de soltorkade tomaterna och laga en krämig sås till färsbiffarna.

Gör såhär

  1. Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma jämnstora biffar.
  2. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna och gör ren pannan.
  3. Hacka tomterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan, lägg i biffarna. Låt puttra ca 2 min.
  4. Smaka av med salvia, salt och peppar.

Serveringsförslag: Servera med pasta och sallad.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

400 g köttfärs
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rivet skal av ½ citron
5 soltorkade tomater i olja
2½ dl grädde (vispgrädde eller mellangrädde efter smak)
½ tsk torkad salvia
salt och peppar