Recept

Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling

En storfavorit som alltid går hem – klassisk italiensk risotto; här i en spännande tolkning med jordärtskockor och utsökt örtstekt kycklingbröstfilé. En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det, sköter sig kycklingen själv i ugnen.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
  3. Smält smöret och blanda med soja. Pensla filéerna med blandningen. Tillaga i mitten av ugnen 15 -20 min.
  4. Skala och riv jordärtskockorna. Dela svampen i mindre bitar.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i smör i en tjockbottnad kastrull, ca 1 min. Tillsätt riset och låt det rosta ca 1 min.
  6. Tillsätt vinet och låt det koka in. Sänk värmen.
  7. Koka upp vattnet blandat med kycklingfonden.
  8. Späd riset med buljongen, lite i taget. Rör om ofta. Koka ca 15 min.
  9. Tillsätt jordärtskockorna och svampen och koka ca 5 min, tills risotton är mjuk men med en liten kärna kvar.
  10. Ta från värmen och smula ned osten. Smaka av med salt och peppar. Strö örtkryddorna över risotton.
  11. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1-2 min.
  12. Skär kycklingfiléerna i skivor och servera med risotton och kokta haricots verts.

Tillagningstid: 60 minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling

Ingredienser

4 personer

2 stora kycklingbröstfiléer, ca 400 gram
1 msk Svenskt Smör från Arla®
1 tsk kinesisk soja

3 dl risottoris, t ex arborioris
250 gram jordärtskockor
100 gram svamp, t ex skogschaminjoner, gula kantareller
1 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk Svenskt Smör från Arla®
2 dl vitt vin
8 dl vatten
2 msk kycklingfond
140 gram Kvibille® Ädel Grädd
Salt och peppar
2 dl färska blandade örter t ex basilika, persilja, rucola

Tillbehör:
150 gram färska haricots verts