Recept

Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör

Att rosta mjölet till paneringen ger ny smak åt schnitzeln. Servera svartkål med syra från citron och nötigt, brynt smör till. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.

Gör såhär

  1. Börja med smöret. Bryn hälften av smöret och låt kallna. Vispa ner det brynta smöret med resten av smöret med en elvisp.
  2. Hacka ansjovis och kapris. Rör ner i det brynta smöret tillsammans med citronskal. Ställ åt sidan.
  3. Rosta mjölet i en varm, torr stekpanna under omrörning tills det har en gyllenbrun färg.
  4. Dubbelpanera köttet genom att först vända i rostat mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i mjölet igen. Stek schnitzeln på medelhög värme i smör 3-4 min.
  5. Skölj kålen och stek den i smör. Ringla över citronsaft. Salta.
  6. Servera schnitzeln med svartkål, brynt smör och ev kokt pressad mandelpotatis och citronklyftor.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

600 gram skivat kalvinnanlår
1 dl vetemjöl
1 ägg
3 msk Arla® svenskt smör

Svartkål:
200 gram svartkål
1 msk Arla® svenskt smör
½ tsk salt
1 tsk pressad citron

Brynt smör:
150 gram Arla® svenskt smör
4 sardellfiléer
½ dl kapris
Rivet skal av ½ citron