Recept

Klassisk bolognese

Gör en extra stor sats av allas vardagsfavorit, spagetti och köttfärssås, och frys in. Vill du variera smaken, prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs!

Gör såhär

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök, vitlök, morot och blekselleri fint.
  2. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.
  3. Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra.
  4. Rör ner krossade tomater och mjölk, låt sjuda under lock ca 1 timme tills såsen är simmig.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Klassisk bolognese

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 90 minuter

800 g nötfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 stjälk blekselleri
25 g Arla® svenskt smör
1 tsk färsk oregano
½ dl tomatpuré
½ msk salt
1 tsk svartpeppar
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 dl Arla® mjölk