Recept

Klassisk bolognese

Gör en extra stor sats av allas vardagsfavorit, spagetti och köttfärssås, och frys in. Vill du variera smaken, prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs!

Gör såhär

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök, vitlök, morot och blekselleri fint.
  2. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.
  3. Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra.
  4. Rör ner krossade tomater och mjölk, låt sjuda under lock ca 1 timme tills såsen är simmig.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

800 g nötfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 stjälk blekselleri
25 g smör
1 tsk färsk oregano
½ dl tomatpuré
½ msk salt
1 tsk svartpeppar
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 dl mjölk

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux298 kr
tillfälligt slut

2015 Château de Rochemorin Rouge, André Lurton

Bordeaux219 kr
prissänkt

2017 L’Appel des Sereines, François Villard

Vin de France149 kr 159 kr