Recept

Korvburgare med syrade grönsaker

Förvandla favoritkorven till en korvburgare som gärna avnjuts med vår enkla och goda dressing på smetana tillsammans med ett gott surdegsbröd.

Gör såhär

  1. Rör ihop dressingen.
  2. Dela korvarna på längden nästan igenom och vik ut dem.
  3. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Grilla eller stek korv och paprika i smör-&rapsolja 2–3 min på varje sida.
  5. Grilla eller stek brödskivorna.
  6. Bred dressing på bröden och lägg ihop dem med korv, paprika och syrade grönsaker emellan. Tips! Syrade grönsaker hittar du i din butik.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

4 kryddiga korvar
1 paprika
Smör-& rapsolja

Dressing
1 dl smetana
½ dl BBQ tomatketchup
8 skivor surdegsbröd
syrade blandade grönsaker

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2017 Chapelle 1441 Pinot Noir, Domaine Trapet

Alsace329 kr

2019 Langhe Nebbiolo, Azelia

Piemonte195 kr

2019 Wild Soul Beaujolais Villages, Julien Sunier

Bourgogne199 kr

2018 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr