Recept

Korvburgare med syrade grönsaker

Förvandla favoritkorven till en korvburgare som gärna avnjuts med vår enkla och goda dressing på smetana tillsammans med ett gott surdegsbröd.

Gör såhär

  1. Rör ihop dressingen.
  2. Dela korvarna på längden nästan igenom och vik ut dem.
  3. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Grilla eller stek korv och paprika i smör-&rapsolja 2–3 min på varje sida.
  5. Grilla eller stek brödskivorna.
  6. Bred dressing på bröden och lägg ihop dem med korv, paprika och syrade grönsaker emellan. Tips! Syrade grönsaker hittar du i din butik.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Korvburgare med syrade grönsaker

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 20 minuter

4 kryddiga korvar
1 paprika
Arla Köket® Smör- & rapsolja

Dressing
1 dl Arla Köket® Smetana
½ dl BBQ tomatketchup
8 skivor surdegsbröd
syrade blandade grönsaker

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2021 Galets Rouges, Château Mourgues du Grès

Rhône159 kr

2020 Beaujolais-Villages, Mommessin

Bourgogne199 kr

2020 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini

Toskana219 kr
nyhet

2021 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr