Recept

Köttgryta med rosmarin och sardeller

Denna köttgryta är riktigt smakrik och saftig. Sardellerna bidrar med god sälta och den färska rosmarinen ger en djup och fin smak. Koka gärna denna köttgryta dagen innan den ska avnjutas. Då hinner smakerna sätta sig extra bra.

Gör såhär

  1. Skala och klyfta löken. Skala och krossa vitlöken. Bryn all lök i 1 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  2. Bryn köttet i omgångar i resterande smör. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré och rosmarin. Blanda väl. Häll på vatten, soja och smulad buljong. Låt sjuda under lock ca 1 ½ tim.
  3. Finhacka sardellerna. Rör ner grädde och sardeller i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med potatisgnocchi eller rostade rotfrukter.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 1 timme och 45 minuter
Originalrecept: Köttgryta med rosmarin och sardeller

Ingredienser

4 personer

500 gram grytbitar av nötkött
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk Svenskt Smör från Arla® Ekologiskt
3 msk tomatpuré
1 tsk torkad rosmarin
2 dl vatten
1 msk Kinesisk soja
1tärning köttbuljong
6 sardellfiléer
2½ dl Kelda® Matlagningsgrädde
Salt och peppar
1 knippe färsk persilja

Till servering:
Potatisgnocchi eller rostade rotfrukter