Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kyckling Kiev med syrlig kålrabbisallad
Att fylla kycklingfilé med smör gör den saftig och smakrik. Detta är en klassisk rätt från Ukraina. Servera den gärna med ugnsrostad potatis och en god sallad.
Gör såhär
- Värm ugnen till 175°.
- Krydda kycklingen med salt och peppar. Skär ett djupt snitt i sidan och fyll med smör.
- Ta fram tre djupa tallrikar. Häll mjöl i den ena, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
- Stek på medelvärme i olja tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen, ca 15-18 min. Ös ofta med skyn som bildas.
Syrlig Kålrabbisallad:
- Skala och skär kålrabbi i tunna stavar. Lägg i en skål och blanda med yoghurt, finrivet skal och saft från citronen.
- Skölj salladen, skiva löken tunt och tärna gurkan. Finhacka timjan.
- Lägg salladen på ett fat och blanda med grönsakerna. Toppa med timjan.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kyckling Kiev
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60 minuter
4 kycklingbröstfiléer
salt & peppar
125 g Arla® svenskt smör
1 dl vetemjöl
1,5 dl panko
2 ägg
Rapsolja för stekning
Syrlig kålrabbisallad:
1 kålrabbi
1 dl Arla Köket® Matyoghurt
1 citron
70g salladsmix
1 rödlök
2 saltgurkor
Färsk timjan