Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklinggryta med chorizo
Kyckling, smakrik korv och bönor i en robust och kryddig gryta som är lika god som den är lättlagad. Comfort food i ordets rätta bemärkelse.
Gör såhär
- Dela kycklingen i 8 delar och ta ev. bort skinnet. Skala och klyfta löken.
- Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan.
- Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater. Låt grytan koka i 20 min.
- Skär korven i bitar. Häll av spadet från bönorna.. Vispa ut mjölet i grädden.
- Rör ner grädde, korv och bönor i grytan. Låt koka ytterligare 5 min. Servera med bröd.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklinggryta med chorizo
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 50 minuter
1 hel kyckling, ca 1,2 kg
1 gul lök
Arla® svenskt smör
1 tsk salt
½ tsk chilipulver
½ tärning hönsbuljong
400 gram krossade tomater
100 gram chorizo
1 burk kidneybönor, ca 400 g
1 msk vetemjöl
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
½ surdegsbaguette