Recept

Kycklinggryta med chorizo

Kyckling, smakrik korv och bönor i en robust och kryddig gryta som är lika god som den är lättlagad. Comfort food i ordets rätta bemärkelse.

Gör såhär

  1. Dela kycklingen i 8 delar och ta ev. bort skinnet. Skala och klyfta löken.
  2. Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan.
  3. Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater. Låt grytan koka i 20 min.
  4. Skär korven i bitar. Häll av spadet från bönorna.. Vispa ut mjölet i grädden.
  5. Rör ner grädde, korv och bönor i grytan. Låt koka ytterligare 5 min. Servera med bröd.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser

4 personer

1 hel kyckling, ca 1,2 kg
1 gul lök
Smör
1 tsk salt
½ tsk chilipulver
½ tärning hönsbuljong
400 gram krossade tomater
100 gram chorizo
1 burk kidneybönor, ca 400 g
1 msk vetemjöl
2½ dl grädde
½ surdegsbaguette

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2017 Chapelle 1441 Pinot Noir, Domaine Trapet

Alsace329 kr

2019 Langhe Nebbiolo, Azelia

Piemonte199 kr

2018 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr
eko

2018 Chinon Silènes, Charles Joguet

Loire169 kr