Recept

Kycklinggryta med chorizo

Kyckling, smakrik korv och bönor i en robust och kryddig gryta som är lika god som den är lättlagad. Comfort food i ordets rätta bemärkelse.

Gör såhär

  1. Dela kycklingen i 8 delar och ta ev. bort skinnet. Skala och klyfta löken.
  2. Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan.
  3. Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater. Låt grytan koka i 20 min.
  4. Skär korven i bitar. Häll av spadet från bönorna.. Vispa ut mjölet i grädden.
  5. Rör ner grädde, korv och bönor i grytan. Låt koka ytterligare 5 min. Servera med bröd.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklinggryta med chorizo

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 50 minuter

1 hel kyckling, ca 1,2 kg
1 gul lök
Arla® svenskt smör
1 tsk salt
½ tsk chilipulver
½ tärning hönsbuljong
400 gram krossade tomater
100 gram chorizo
1 burk kidneybönor, ca 400 g
1 msk vetemjöl
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
½ surdegsbaguette