Recept

Kycklingklubbor med kikärtssallad

Grillade kycklingklubbor är uppskattat av alla åldrar och passar också bra som plockmat.

Gör såhär

  1. Blanda kikärter, yoghurt, mynta och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rör ihop smör-&rapsolja, salt, sambal oelek och koriander.
  3. Pensla kycklingbenen med kryddblandningen och grilla dem runt om ca 30 minuter.
  4. Lägg upp kikärtsröran på en salladsbädd och garnera med mynta. Servera till kycklingen.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingklubbor med kikärtssallad

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

8 kycklingklubbor
2 dl Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk malen koriander

Kikärtsallad
3 dl kokta kikärter
2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1/2 dl hackad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar
1 liter blandad grönsallad

Kryddiga och sofistikerade röda viner

nyhet
94poäng

2019 Barbera d’Alba Punta, Azelia

Piemonte299 kr