Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklinglår i ugn
Denna enkla rätt med saftiga kycklinglår som tillagas i ugnen är sagolikt god. Såsen kokas i samma panna som kycklingen steks. Sedan hälls såsen, som består av soltorkade tomater, parmesan, chili flakes och grädde över kycklingen i formen och lagas klar i ugnen.
Gör såhär
- Värm ugnen till 180°.
- Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform.
- Stek soltorkade tomater, vitlök och chili i stekpannan med fettet kvar 2-3 min. Vispa ner vin, grädde, smulad buljong och parmesanost. Sjud 2-3 min. Smaka eventuellt av med salt.
- Häll såsen över kycklingen. Strö över finhackad timjan. Tillaga mitt i ugnen 30-40 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 82° inne vid benet.
- Servera kycklinglår i ugn med valfritt tillbehör.
Receptkratör: Arla
Originalrecept: Kycklinglår i ugn
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
Kyckling:
900 gram kycklinglår med skinn och ben
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Sås:
1 dl strimlade soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chili flakes
2 dl matlagningsvin vitt
3 dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
50 gram parmesanost, finriven
Till servering:
Ris, couscous eller bulgur
Blandad grönsallad