Recept

Kycklinglår i ugn

Denna enkla rätt med saftiga kycklinglår som tillagas i ugnen är sagolikt god. Såsen kokas i samma panna som kycklingen steks. Sedan hälls såsen, som består av soltorkade tomater, parmesan, chili flakes och grädde över kycklingen i formen och lagas klar i ugnen.

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform.
  3. Stek soltorkade tomater, vitlök och chili i stekpannan med fettet kvar 2-3 min. Vispa ner vin, grädde, smulad buljong och parmesanost. Sjud 2-3 min. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Häll såsen över kycklingen. Strö över finhackad timjan. Tillaga mitt i ugnen 30-40 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 82° inne vid benet.
  5. Servera kycklinglår i ugn med valfritt tillbehör.

Receptkratör: Arla
Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser

4 personer

Kyckling:
900 gram kycklinglår med skinn och ben
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör

Sås:
1 dl strimlade soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chili flakes
2 dl matlagningsvin vitt
3 dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
50 gram parmesanost, finriven

Till servering:
Ris, couscous eller bulgur
Blandad grönsallad