Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklingpaj
Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt crème fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!
Gör såhär
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
- Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
- Förgrädda pajskalet ca 10 min.
- Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingpaj
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 60 minuter
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram Arla® svenskt smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 kycklingbröstfiléer
300 gram purjolök
Arla® svenskt smör
0.5 tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl Arla Köket® Riven ost gratäng