Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklingrullader
Ge kycklingen mycket smak med färskost, lufttorkad skinka och mjuka äpplen. Syrad grädde ger också såsen det lilla extra – perfekt för fredagsmys, söndagmiddag eller mitt i veckan-lyx!
Gör såhär
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Fördela färskosten på kycklingskivorna, salta och peppra. Rulla ihop och rulla in kycklingen i skinkan.
- Dela, kärna ur och klyfta äpplena.
- Stek rulladerna i smör i en stekpanna tills de har fin färg runt om. Tillsätt äpplena och stek ytterligare ca 2 min.
- Häll på syrad grädde och cider. Låt koka på svag värme, ca 10 min.
- Servera med fullkornsris.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingrullader
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
500 gram kyckling minutfiléer
75 gram färskost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka
1 msk Arla® svenskt smör
2 äpplen gärna röda
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
1 dl äppelcider
2 dl fullkornsris