Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lamm med vitlök och getostkräm
Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja.
- Dela vitlökarna i halvor. Blanda med 1 msk smör-&rapsolja, timjan och rosmarin. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med köttet.
- Tillaga i mitten av ugnen tills köttets innertemperatur är 58°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min.
- Mixa osten med yoghurt till en slät kräm, smaksätt med klippt krasse. Skär köttet i skivor och servera med ostkräm och vitlök.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lamm med vitlök och getostkräm
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 60+ minuter
500 g lammytterfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
4 vitlökar
10 kvistar färsk timjan
4 kvistar färsk rosmarin
Ostkräm
200 g getost
1 dl Arla Köket® Matyoghurt
1 ask krasse