Recept

Lamm med vitlök och getostkräm

Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja.
  2. Dela vitlökarna i halvor. Blanda med 1 msk smör-&rapsolja, timjan och rosmarin. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med köttet.
  3. Tillaga i mitten av ugnen tills köttets innertemperatur är 58°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min.
  4. Mixa osten med yoghurt till en slät kräm, smaksätt med klippt krasse. Skär köttet i skivor och servera med ostkräm och vitlök.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lamm med vitlök och getostkräm

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 60+ minuter

500 g lammytterfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
4 vitlökar
10 kvistar färsk timjan
4 kvistar färsk rosmarin

Ostkräm
200 g getost
1 dl Arla Köket® Matyoghurt
1 ask krasse