Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lammgryta med bondbönor
Medan lammgrytan med äppelcider sjuder på spisen har du tid att ta ut bondbönorna ur sitt skal. Det är lite pilligt men väl värt besväret. Tryter tålamodet kan du ta skärbönor.
Gör såhär
- Skär köttet i grytbitar och vänd dem i paprikapulver. Bryn dem runt om i smör-&rapsolja, salta och peppra.
- Skala och hacka lök och vitlök, bryn dem lätt i smör- och rapsolja en gryta.
- Tillsätt kött, tomatpuré, cider och fond. Koka på svag värme under lock ca 2 tim.
- Ta ut bönorna ur bönskidorna, koka i saltat vatten 2 min. Skölj dem i kallt vatten och ”ploppa” dem ur sitt skal.
- Skala morötterna och lägg ner i grytan. Tillsätt grädde och koka ytterligare 20 min.
- Tillsätt bönorna strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lammgryta med bondböner
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 60+ minuter
1 kg benfri lammstek
2 tsk rökt paprikapulver
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 dl torr äppelcider
2 msk oxfond
500 g bondbönor
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
300 g späda morötter
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar