Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor
Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!
Gör såhär
- Börja med smöret. Skala och riv ingefära och vitlök. Rör ihop alla ingredienser.
- Tina bönorna. Skölj linserna och låt rinna av.
- Skala och strimla löken. Fräs den i smör i en stekpanna.
- Blanda ner linser och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
- Salta, peppra och stek kotletterna i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Servera med linserna och smöret.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor
Ingredienser
Tillagningstid: 30 minuter
500 g lammkotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ingefära- och vitlökssmör
75 g Arla® svenskt smör
1 bit färsk ingefära, ca 2 cm
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk rosmarin
½ tsk flytande honung
Gröna linser
250 g frysta sojabönor
1 burk kokta gröna linser, ca 400 g
1 gul lök
2 msk Arla® svenskt smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar