Recept

Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!

Gör såhär

  1. Börja med smöret. Skala och riv ingefära och vitlök. Rör ihop alla ingredienser.
  2. Tina bönorna. Skölj linserna och låt rinna av.
  3. Skala och strimla löken. Fräs den i smör i en stekpanna.
  4. Blanda ner linser och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  5. Salta, peppra och stek kotletterna i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Servera med linserna och smöret.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Ingredienser

Tillagningstid: 30 minuter

500 g lammkotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ingefära- och vitlökssmör
75 g Arla® svenskt smör
1 bit färsk ingefära, ca 2 cm
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk rosmarin
½ tsk flytande honung

Gröna linser
250 g frysta sojabönor
1 burk kokta gröna linser, ca 400 g
1 gul lök
2 msk Arla® svenskt smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar