Recept

Lammkotletter med tomat- och brödsallad

Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!

Gör såhär

  1. Börja med dressingen. Hacka sardeller och mixa samman med kapris, äggula och citronsaft.
  2. Mixa ner smör-&rapsolja till en dressing. Smaka av med svartpeppar.
  3. Rör ihop ingredienserna till marinaden och pensla på kotletterna. Låt marinera i minst 1 tim.
  4. Skär eller riv brödet till salladen i bitar och stek dem och vitlök gyllenbruna i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  5. Skär tomaterna i grova bitar och blanda med oregano, salt och peppar.
  6. Lägg tomaterna på ett fat, klicka på cottage cheese, ringla över dressing och toppa med det steka brödet.
  7. Salta och peppra lammkotletterna och grilla dem 3-4 min på varje sida.
  8. Servera dem nygrillade med salladen.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lammkotletter med tomat- och brödsallad

Ingredienser

Tillagningstid: 60+ minuter

700 g lammkotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Marinad
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
1/2 dl Finhackad färsk mynta
1 Finhackad färsk grön chili
2 Finhackade vitlöksklyftor
1.5 msk Krossade hela fänkålsfrön
Skalet från 1 citron
Salt och peppar

Dressing
5 Sardellfiléer
1 msk Kapris
1 äggula
1 dl Arla Köket® Smör-&rapsolja
1 krm svartpeppar

Tomatsallad
2 tjocka skivor surdegsbröd
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
4 tomater
1 dl grovhackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 dl KESO® cottage cheese