Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lammkotletter med tomat- och brödsallad
Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!
Gör såhär
- Börja med dressingen. Hacka sardeller och mixa samman med kapris, äggula och citronsaft.
- Mixa ner smör-&rapsolja till en dressing. Smaka av med svartpeppar.
- Rör ihop ingredienserna till marinaden och pensla på kotletterna. Låt marinera i minst 1 tim.
- Skär eller riv brödet till salladen i bitar och stek dem och vitlök gyllenbruna i smör-&rapsolja i en stekpanna.
- Skär tomaterna i grova bitar och blanda med oregano, salt och peppar.
- Lägg tomaterna på ett fat, klicka på cottage cheese, ringla över dressing och toppa med det steka brödet.
- Salta och peppra lammkotletterna och grilla dem 3-4 min på varje sida.
- Servera dem nygrillade med salladen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lammkotletter med tomat- och brödsallad
Ingredienser
Tillagningstid: 60+ minuter
700 g lammkotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Marinad
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
1/2 dl Finhackad färsk mynta
1 Finhackad färsk grön chili
2 Finhackade vitlöksklyftor
1.5 msk Krossade hela fänkålsfrön
Skalet från 1 citron
Salt och peppar
Dressing
5 Sardellfiléer
1 msk Kapris
1 äggula
1 dl Arla Köket® Smör-&rapsolja
1 krm svartpeppar
Tomatsallad
2 tjocka skivor surdegsbröd
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
4 tomater
1 dl grovhackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 dl KESO® cottage cheese