Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lammstek med varmt örtsmör
När lammsteken bakas med en smörig rub med örter, citron och kapris blir den både saftig och smältande mör. Särskilt om du låter den vila innan servering.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 250°.
- Smält smöret och blanda med vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar. Bred blandningen runtom steken och lägg den i en ugnssäker form eller långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150° och fortsätt steka till 60° innertemperatur, ca 1 ½ timme
- Ta ut steken och låt vila.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Skär steken i skivor och servera med det varma örtsmöret.
- Serveringstips: Servera gärna med kokt eller ugnsstekt potatis och lättkokta haricots verts.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lammstek med varmt örtsmör
Ingredienser
Tillagningstid: 60+ minuter
2 kg lammstek med ben
eller 1.3 kg benfri lammstek
2 msk Arla® svenskt smör
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Örtsmör
100 g smör
1 stor hackad vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk rosmarin
1 dl hackad bladpersilja
rivet skal av 1 citron
2 msk hackad kapris
2 hackade sardellfiléer